Wat is opstijgend vocht?

 

watisopstijgendvochtOpstijgend vocht ontstaat meestal doordat uw muren over een slechte waterkering beschikken. Het contact van de muren met de grond zorgt ervoor dat de muren door de capillariteit het grondwater sneller gaan opzuigen tot op een hoogte die hoger is dan de gewenste natuurlijke grondhoogte.

Wanneer de muren het grondwater opnemen verspreidt het vocht zich steeds verder over het oppervlak van de muur. Naarmate de tijd vordert zijn de gevolgen vaak niet te overzien.

 

De hoge concentratie en kristallisatie van de mineralen uit de bodem zorgen ervoor dat het pleisterwerk en andere materialen zoals de verf aangetast raken. Bovendien zorgt opstijgend vocht voor een enorm slechte luchtkwaliteit binnenshuis, wat dan weer slecht is voor mensen met allergie├źn.

Naast de gezondheidsproblemen zorgen aangetaste muren ook nog eens voor isolatieproblemen. Het water zorgt ervoor dat de vochtige muur de warmte minder makkelijk opneemt waardoor u dus extra moet stoken. Opstijgend vocht kost dus geld en tast uw gezondheid aan!

Gelukkig is Dryhome Solutions gespecialiseerd in het bestrijden van opstijgend vocht. Het onderzagen van muren, het injecteren van muren met een vochtwerend middel zijn uiterst effici├źnte oplossingen die Dryhome Solutions aanbiedt om de strijd aan te gaan met het opstijgend vocht.

NEEM CONTACT OP

Begijnenbosstraat 3, 8900 Ieper BE0833736279
Tel: 0474 30 97 60
Email: filip@dryhomesolutions.be
Website: http://www.dryhomesolutions.be